Splošni pogoji poslovanja:

 

Dostopnost informacij:

 • plačilo po povzetju preko dostavne službe,
 • plačilo po predračunu na račun ponudnika,
 • plačilo s paypalom na račun ponudnika.

 

 

Postopek nakupa:

Naročilo preko spletne trgovine Naravita.si gre v dokončno izvedbo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavne roke naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Naročilo mora vsebovati vse v obrazcu za naročilo določene podatke. Naročilo se izvede v naslednjih korakih:

 • s klikom na gumb V košarico artikel dodate na seznam vašega naročila,
 • artikel iz košarice lahko odstranite s klikom na gumb Spraznite košarico,
 • če spremenite količino artiklov se cena samodejno spremeni,
 • po pregledu naročila, kliknete na gumb Zaključi nakup,
 • izberete Naročilo opravi kot gost in kliknite Naprej,
 • vnesite in/ali preverite svoje podatke in kliknete Naprej,
 • izberete način plačila in kliknete Naprej,
 • s klikom na gumb Potrdi naročilo oddate naročilo, ki ga ni več mogoče spremeniti,
 • na vaš navedeni elektronski naslov boste prejeli avtomatsko generiran izpis naročila.

Naročila, ki niso oddana skladno s splošnimi pogoji poslovanja oziroma za katera se ugotovi, da se jih pod navedenimi pogoji ne da izvesti, se zavrne.

Po potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in ga odpošlje.

Ponudnik si tudi pridržuje pravico do delne ali celotne zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni na zalogi in/ali ga ni mogoče dostaviti v dogovorjenem roku, v primeru, da je prišlo do napake v evidenci zaloge, v primeru, da ga proizvajalci posameznih artiklov ne dostavijo ponudniku v dogovorjenem roku in/ali v kakršnemkoli drugem primeru, ki lahko vpliva na poslovanje ponudnika. Kupec je v vseh navedenih primerih ustrezno obveščen.

  

Garancija:

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Kupec ima skladno z določili 43.č člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZvPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh od prevzema blaga ponudniku na njegov kontaktni elektronski naslov info@naravita.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora ponudniku vrniti najpozneje v štirinajstih (14) dneh po sporočilu o odstopu in sicer na naslov Quantum Chimica d.o.o., Podpeška cesta 151a, 1351 Brezovica, Slovenija. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je le-to nepoškodovano in iste kakovosti kot je bilo poslano in v nespremenjeni količini in v nepoškodovani originalni embalaži, ponudnik kupcu skladno z zakonom takoj oziroma najpozneje v štirinajstih (14) dneh vrne vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec. Blago, pri katerem je označeno, da vračilo ni možno, ne menjamo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Reklamacije

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec spletne strani https://naravita.si je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1), zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe izvajanja svojih storitev zbira podatke, ki jih je uporabnik posredoval preko katerega od obrazcev na spletni strani: ime, elektronsko pošto, ter uporabniško ime, ki jih uporabnik vnese v obrazce na spletnem mestu. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta.

Upravljavec spletne strani se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete na naš elektronski naslov: info@naravita.si. Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ne odgovarjamo. 

Vse podstrani https://naravita.si, kjer vas bomo prosili za vaše osebne podatke, so zaščitene z uporabo protokola SSL in potekajo preko šifrirane povezave. Na vašo zahtevo bomo popravili ali izbrisali katerokoli vašo osebno informacijo, ki jo imamo v bazi. Omogočili pa vam bomo, da lahko vse podatke, ki nam jih boste posredovali vedno uredite in pregledate.

Piškotki:

Uporaba piškotkov

Ob obisku naše spletne strani se lahko na vaš disk shrani piškotek (cookie), če vaš spletni brskalnik dovoljuje uporabo le-teh. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske naše spletne strani.

Kaj so piškotki?

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino. 

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne trgovine in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta.

Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. 

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Odveza odgovornosti

Prioriteta ponudnika je zagotoviti čim večjo ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovi spletni trgovini Naravita.si. Kljub temu, pa se lahko podatki o artiklih (npr. lastnosti artiklov, rok dobave, cena artiklov, itn.) spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni trgovini Naravita.si. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik si prav tako pridržuje pravico, da zaradi tehničnih ali drugih večjih zapletov delovanje spletnega mesta onemogoči in s tem onemogoči in/ali ovira uporabo spletne trgovine. Ponudnik uporabniku ni dolžan povrniti škode, ki bi uporabniku nastala zaradi nedelovanja ali oviranega delovanja spletne trgovine. Ne odgovarjamo za škodo, ki utegne nastati na vaši strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne trgovine Naravita.si. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni trgovini Naravita.si (elektronski naslov, geslo). Ne odgovarjamo za škodo, ki bi kupcu utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

 

Za vsebino objavljeno na spletni trgovini Naravita.si ne zagotavljamo njene točnosti in pravilnosti in ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo uporabnik utegnil imeti zaradi zanašanja na njeno objavo. Objavljene fotografije so lahko simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.